fødder mens sover

Sådan holder du din fod løftet mens du sover

En række tilstande fra en brækket ankel til graviditet eller gigt kan nødvendiggøre løft af din fod.

Læger anbefaler typisk at hæve din berørte fod over hjerteniveau for at forhindre hævelse og samle blod. Har du hjerteproblemer, er det vigtigt du konfererer med din læger og ikke kun bruger Medicus.

Det er let at hæve din fod om dagen, men det er lidt mere udfordrende at gøre det mens du sover. Det er ikke svært at holde din fod hævet hele natten, men det kræver forståelse af dine egne søvnmønstre for at sikre ensartet og korrekt hævning af din fod.

Find en fast og støttende pude, hvorpå du kan hvile dine fødder. Undgå puder med fjer eller dun, der synker let og sænker dermed din forhøjede fod. Puder lavet af hukommelseskum er også et godt valg for et støttende hvilested. Brug en længere king-size pude, hvis det er muligt, da det holder din fod hævet, hvis du vælter, mens du sover. Hvis det er nødvendigt, skal du fastgøre tilfældene med to puder sammen for at opnå den rette højde.

Placer puden under dine knæ, hvilket får din fod til at rejse sig. Dit knæ er et naturligt bøjningspunkt i underbenet og et godt sted for forhøjet støtte. Undgå at placere puden kun under din fod uden at støtte resten af underbenet, fordi denne opsætning lægger unødvendig belastning på dit ikke-understøttede knæ.

Lav fire løkker med pakningstape og læg dem i de nederste hjørner. af puden. Tryk den klæbende pude ind i din madras, før du flytter knæet ovenpå. Hvis du er en rastløs sovende, forhindrer den klæbende bagside puden i at glide ud af position, mens du sover.

Tips

Selvom kun en fod kræver forhøjning, nogle finder, at hæve begge fødder er en lettere og mere behagelig stilling at holde, mens de sover.