kvindemave

Træningsøvelser til at afhjælpe mellemgulvsbrok

Mellemgulvsbrok (hiatus hernie) er en tilstand, hvor en del af maven glider op i spiserøret på grund af membranmusklerne, der strækkes eller rives.

Det kan forårsage ubehag og er ofte forbundet med mavesyre-reflux (også kaldet gastro-øsofagal-refluks). I alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt med kirurgi, men ofte kan man finde lindring i nogle få livsstilsændringer, herunder visse øvelser.

Vægttab

Overvægt er en faktor i udvikler en mellemgulvsbrok. Fedt i bughulen presser maven opad og ind i mellemgulvet. Dårlig kropsholdning og mangel på muskeltonus (lav muskelspænding) er også faktorer.

Ændring af din diæt til at omfatte flere friske grøntsager og frugter, fuldkorn og filtreret vand kan gå langt i retning af at lindre dine symptomer, især relateret til eventuelle sure opstødsproblemer. Denne form for diæt kombineret med øget træning hjælper dig med at miste det fedt, der kan skubbe på din mave.

Øvelser

Visse øvelser giver lindring fra dine symptomer, muligvis for evigt. En aktivitet er simpelthen at gå. At gå i et hurtigt tempo, ved hjælp af god kropsholdning og holde i dine mave muskler, kan virkelig hjælpe med at lindre det tryk, du føler i brystet. Fordi du holder dig selv oprejst og hopper let, kan din mave glide ned på plads igen. Walking giver også stressaflastning, som vil sænke din mavesyreproduktion og holde din mave i at knibe sammen. Stress er en bidragyder til hiatal brok. Enhver maveøvelse, som sit-ups, vil hjælpe med at styrke musklerne i området, hvis det gøres i moderation. Gør ikke ekstreme typer crunches, fordi for meget kraft faktisk kan forværre din tilstand. Tag det langsomt og let, på udkig efter gradvise resultater. Yoga og pilates kan være gavnlige, fordi de sigter mod at styrke hele organismen, især kernemusklerne.

For øjeblikkelig lindring, hvis du har smertefulde symptomer, kan du prøve en af to ting, ifølge Dr. Ben Kim (drbenking.com). Det første middel er at ligge på ryggen og slappe af. Placer din hånd under brystbenet og masser let nedad et par centimeter. Gør dette to gange dagligt. Før du rejser dig og efter pensionering er gode tider, fordi du allerede ligger og slapper af. En anden ting at prøve er lidt mere aggressiv. Drik et glas vand og stå på en hævet overflade, som et nederste trin eller en skammel. Hop ned. Da vandet tilføjer vægt til din mave, kan virkningen af at springe ud af trinnet hjælpe din mave med at glide tilbage på plads.

Motion for at styrke dit abdominale område, øve en god kropsholdning og tabe sig kan hjælpe med at lindre din smertefulde symptomer.

Råd givet på Medicus skal ses som vejledende. Har du smerte eller andre problemer, bør du søge læge.