løbebånd smerte

Sådan behandler du løbebåndsforbrænding

At glide og falde ned af et løbebånd under din træning kan give udtrykket “brændende gummi” ny betydning.

Desværre er denne type forbrænding smertefuld.

Heldigvis, med den rette pleje og tid til at helbrede, forsvinder forbrændingen.

Sørg for, at forbrændingen er en mindre forbrænding. Hvis det ikke er tilfældet, skal du straks søge lægehjælp. Noget mere end en andengrads forbrænding, der dækker et lille område af din krop, skal behandles af en læge. Mere end sandsynligt vil en forbrænding fra et løbebånd kun dække et relativt lille område af din krop, beskadige det første lag eller en del af det andet og kan behandles derhjemme.

Afkøl det berørte område ved at anvende det koldt vand eller en kold komprimering i flere minutter. Læg ikke is direkte på en forbrænding, da det kan forårsage forfrysninger og yderligere komplicere skaden.

Pak området løst op med gaze, men sørg for ikke at bruge en med løse fibre, der kan sidde fast i brændingen. Selvom de fleste læger ikke anbefaler at bruge nogen form for creme på en forbrænding, kan nogle mennesker lide den beroligende følelse, som cremer tilbyder. Hvis du bruger en creme, skal du sørge for, at den er let. Tykke, fedtede cremer kan falde i varme og forlænge helingsprocessen. Sæt forbrændingen igen, når bandagen bliver snavset.

Tag smertestillende medicin. Dette trin er muligvis ikke nødvendigt, hvis forbrændingen ikke gør ondt, men en håndkøbs-smertestillende medicin som aspirin, Tylenol eller Aleve kan hjælpe med at fjerne spidsen af brodden på smerten og gøre forbrændingen mindre smertefuld, mens den heler.