Ortopædiske instruktioner til vandrestøvler

Ortopædiske instruktioner til vandrestøvler

Ortopædiske vandrestøvler bruges af mennesker, der har lidt fod-, ankel- eller underbenskade.

Disse støvler bruges på dem med forstuvede ankler, blødt vævsskader, brud eller dem, der kommer sig efter fod- eller underbenoperation. Støvlerne understøtter anklen og benet uden at hæmme mobiliteten. Ortopædiske vandrestøvler er en god mulighed for dem, der ønsker at bevare deres bevægelighed og ikke vil have deres fod eller underben støbt. Når du først har lært at spænde din støvle op, skal du bare øve dig på at gå.

Træk en sok meget forsigtigt op ad din fod. For at lette ethvert ubehag skal du krumme din strømpe ned og indsætte tæerne i tådelen af strømpen. Løsn langsomt strømpen op, når du trækker den op – som at tage på strømpebukser eller nylon. Ved fod- og ankelskader kan det være nødvendigt at tape din fod, inden du går i sokken.

Åbn bagagerummet ved at tage velcrobåndene af. De fleste støvler har mellem to og fem velcrobånd, afhængigt af din skade og stabiliteten af din ankel. Hold velcrobåndene tilbage med den ene hånd, så fronten af bagagerummet åbnes helt.

Sæt dig ned, og placer støvlen bag dit ben.

Skub din fod og ankel tilbage i den åbne boot. Hvis du afmonterer og trækker velcrobåndene tilbage, hjælper det din fod med at glide ind i støvlen uden at skulle bøje din fod eller ankel.

Løsn velcrobåndene fra din hånd. Træk den første velcrobånd (remmen tættest på tæerne) gennem midten af plastikgevindstangen på den anden side af bagagerummet. Træk derefter remmen over stangen og tilbage til den anden side. Du skal trække i remmen stramt nok til at begrænse fod- og ankelbevægelser, men ikke for stramt til at begrænse cirkulationen.

Træk og stram alle velcrobåndene nedenfra og op. Stå langsomt op fra din siddende stilling og øv dig i at gå i din støvle. I stedet for at gå hæl-tå, vil din fod rulle fra din hæl til din tå. Mange ortopædiske støvler er afrundede for at hjælpe din fod med at rulle bedre. Gå rundt i dit hjem og op og ned ad trappen, indtil du føler dig sikker på at gå i din bagagerum.

Brug en stok eller en krykke for at give ekstra støtte og lette smerter. Ved fod-, ankel- og underbenskader skal din sukkerrør eller krykke være på siden af din krop modsat din skade. For eksempel, hvis du har brudt din højre fod, skal du holde stokken i din venstre hånd eller placere krykken under din venstre armhule. Når du har det godt med at gå med din støvle, kan du stoppe brugen af sukkerrør eller krykke, medmindre din læge anbefaler, at du stadig bruger en.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *