cam walker

Sådan bruges en Cam Walker

Behandling af ankelfrakturer og andre skader i underekstremiteterne kan omfatte brug af specielle seler.

“Cam walker”-designet er en støvle i underekstremiteterne, der giver støtte, beskyttelse og immobilisering af anklen efter skade eller operation.

Hvis du har en recept på en Cam walker-bøjle, skal du have en klar forståelse af typen og omfanget af dit problem. Disse medicinske anordninger er blevet brugt i vid udstrækning til behandling af forstuvninger, frakturer, diabetiske mavesår og akillesseneskader/operationer.

Naturen af et specifikt problem, såsom en ankelfraktur, der kan medføre vægtbærende begrænsninger sammen med tidsramme for helbredelse eller genoptræning (såsom 8 til 12 uger for en fraktur versus 4 til 6 uger for en forstuvning) bestemmer, hvordan camwalkeren skal bruges. I de tidlige faser af et brud kan f.eks. En cam walker primært anvendes som en “støbning”, men i modsætning til en støbning har man evnen til at fjerne den til rensning af kropsdelen såvel som ispåføring. Meget lidt vægtbærende kan være tilladt, indtil mere helbredelse kan rumme øget vægt på ekstremiteterne.

Påfør strømpe eller ordentligt under wrap. Hvis der er brug for at bruge et ess-bandage, er det tid til at være sikker på, at det er på plads. Hvis ikke, brug en rørstrømpe eller anden hvid atletisk strømpe. Den hvide farve pletter ikke din hud med sved, som den kunne med en farvet sok.

Skub foden ind i cam rollatoren, og sørg for, at foden hviler helt fladt ned på bøjlen. Sørg for, at størrelsen er korrekt. Dine tæer skal ikke hænge over forkanten. På samme måde bør støvlen ikke være så stor, at den stikker betydeligt ud over tæerne, eller du risikerer at stubbe din fod eller falde.

Fastgør skumpolstringen ved at lægge den rundt om foden, anklen og underbenet. starter ved foden. Omviklingen skal være behageligt tæt og uden rynker. Fastgøres sikkert ved hjælp af velcrokant på underpolstringen.

Fastgør stropperne på cam rollatoren ved at starte ved foden og arbejde op på benet. Stropperne skal synges nok til at forhindre glidning på bagagerummet, men ikke så tæt, at de begrænser cirkulationen eller er ubehagelige.

Ambulation begynder typisk med at sætte den “dårlige” fod frem først. Hvis du bruger hjælpemidler såsom krykker, fungerer konceptet “dårlig fod fremad” lige så godt her. Bærevægt som foreskrevet, med eller uden hjælpemidler.

Tips

Sørg for, at du har en ren sok eller wrap under bøjlen for beskyttelse og komfort.

Sørg for, at din hæl altid sidder helt bag på foden af bøjlen for optimal pasform.

Advarsler

Stram aldrig stropperne for stramt.

Sørg for, at seler er i den rigtige størrelse.

Sørg for, at tæerne ikke hænger ud den forreste del af bøjlen.

Overskrid aldrig de foreskrevne vægtbærende niveauer, medmindre din læge har instrueret.

1 kommentar til “Sådan bruges en Cam Walker”

  1. Hvordan skal og kan man bruge en støvle, når man bare skal ud af døren.
    Jeg har brækket lægben, fået en støvle og krykker. Støvlen er åben foran, og bare det regner lidt bliver den jo våd. Hvis man så også skal sove med den, er det svært. Den er tung at ligge med. Jeg er kun halvvejs og det gør så ondt endnu. Hvorfor følger der ikke en lille regnhætte lig med til den.
    Mvh
    Kamma Jensen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *